сряда, 4 февруари 2015 г.

Правилните дрехи и обувки за път



Много често, когато ни предстои пътуване и приготвяме багажа си, ние вземаме със себе си дрехи, които впоследствие са се оказали излишни и ненужни. За да изберем правилните дрехи, трябва да се съобразим с целта на пътуването и климатичните условия на мястото, където отиваме.
 Ако целта на пътуването е комбинация между работа и удоволствие, изборът е малко по- труден. На първо място трябва да изберем нашето бизнес облекло. Най- подходящо такова е костюм от три части- пола или рокля, панталон и сако. Цветът трябва да е съобразен с климата. За по- топло време са подходящи по- светлите и свежи тонове, а за по- студените дни са подходящи малко по- тъмните. В никакъв случай не избирайте костюми с флорални мотиви.

 Материите на тези дрехи трябва да не са естествени, в противен случай непрекъснато ще бъдат измачкани. Кройките да бъдат непременно изчистени и удобни. Роклята или полата е добре да са с дължина до или малко над коляното.
  Заложете на класическото.   Така може да облечете на бизнес срещата роклята със сакото, а вечерта да отидете някъде и да махнете сакото.
 Ако прибавите и една бяла риза към багажа с дрехите си, както и няколко немачкаеми блузи, ще имате много варианти за комбинация.
 За през деня си вземете обувки с ниски токове, а за вечерта задължително чифт обувки с висок ток.  Заложете на черното, защото подхожда на всичко.
 За лятна ваканция са подходящи всякакви цветни дрехи, но задължително и чифт дънки, както и къси панталонки. Кройките задължително да са свободни, за да се чувствате удобно в тях и къси или дълги- няма никакво значение. Но ако заложите на дълга и свободна рокля, ще можете да я носите както през деня с по- равни обувки, или чехли и сандали, дори и с джапанки, така  и вечерта с широк колан и с летни ботуши на висок ток или високи сандали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар